Wiel van den Goor

 Wiel is een rasechte Baolderse, geboren in februari 1946 en woont er nog steeds, samen met zijn oorspronkelijk uit Sevenum afkomstige vrouw Mien, met wie hij bijna 44 jaar getrouwd is. Samen hebben zij 3 volwassen zonen en hun gezamelijke hobby is om regelmatig samen op de fiets erop uit te gaan. Wiel is gepensioneerd en is als 14 jarig jochie in dienst gegaan bij een Boomkweker, en heeft daar 46 jaar voor gewerkt. Daarna, tot zijn 65ste, 5 jaar in de Laanbomenteelt als opkweker en vormsnoeier.

Wiel’s liefde voor de bromfiets begon al vanaf zijn 16de jaar. Opgroeiend als middelste in een groot gezin van 8 kinderen, was er destijds niet het budget om al meteen een gloednieuwe bromfiets te kopen, laat staan de toen al dure Kreidler Florett die hij erg mooi vond, dus kocht Wiel van zijn bijelkaargespaarde geld zijn eerste tweedehands bromfiets: een paars met crèmekleurige Batavus JLO Piano uit 1959. Hierna ging hij op een 1965er zwart met crémekleurige (tweekleurige voertuigen kwamen toendertijd veel voor) DKW Hummel De Luxe. In de jaren 70 kwam er weer een Batavus, maar dan met een Sax motor.

Op deze bromfietsen reed Wiel vaak met een groep Baarlose kameraden, alle kermissen en later de danszalen af, van Horst tot aan Roermond. Of het nu mooi weer was of door de vrieskou, we hadden geen keuze, we moesten wel, maar dan wel in ós s’zondigse pekske’, herinnerd Wiel zich lachend.

Ondertussen, na zijn diensttijd in het leger in 1966, heeft Wiel wel zijn autorijbewijs gehaald en heeft pas 10 jaar later zijn eerste auto gekocht omdat Mien en hij een gezin gingen stichten en vervoer met een auto dan toch handiger is.

Zo’n 10 jaar geleden is hij via Jo Joosten, een goede vriend van hem, op de hoogte gebracht dat er een fijne Oldtimerbromfietsclub in Melderslo is, genaamd ’t Brummerke.  En toen Wiel 9 jaar geleden met pensioen ging, gaf hij zichzelf dan toch eindelijk ‘zijn’ Kreidler Florett cadeau.

 Een grijs met crémekleurige met buffeltank uit 1968, en na enkele kleine aanpassingen, zoals een andere uitlaat en hoger stuur, is het nu helemaal de perfecte bromfiets voor hem waarop hij niet alleen elke clubrit op meerijd, maar ook zodra er een mooi zonnetje aan de hemel staat, maakt hij er graag toertochtjes op.

Verdere hobby’s van Wiel zijn balpennen met reclameopdruk verzamelen en tuinieren in zijn grote planten en moestuin.