Paasrit 17 april 2022

Normaal zou de eerste rit van ’t Brummerke de Zegenrit zijn geweest, maar aangezien de Priester die deze zegening van onze bromfietsen verzorgd is er helaas niet meer verhuisd naar een andere locatie en hierdoor  werd de rit door het Bestuur omgedoopt naar een ca. 40 km lange Paasrit.

Nieuwe naam met nieuwe invulling en zo gebeurde dat gistermorgen op een frisse vroege Zondagmiddag.  Een aantal van de 43 deelnemende leden kwamen aan bij clubhuis ’t Tunneke met de handschoenen en warme jack aan, want de rijwind was toch wel koud. Na een warm kopje koffie en een stuk vlaai, werd na het fluitsignaal gestart aan de rit. Wel leuk om te vermelden dat niet alleen de mens deelnam, maar ook 2 hondjes die gezellig achterop in hun reiskorf bij hun baasjes op de Puch Thomos mee gingen.

De rit begon naar de Witveldweg, het snelwegviaduct over naar de rand van Sevenum, waar het via de mooie landerijen van het buitengebied naar de pauzeplaats werd gereden, visvijver “ De Campskoel “  in Sevenum/Kronenberg.

Hier werd op de aanhangwagen de verse koffie, thee en voor de invulling van het thema een paar schalen gekleurde eieren, chocolade eitjes e.d. uitgestald. Onder het genot van deze versnaperingen, sommigen een sigaretje, was het een gezellige pauze in het mooie lenteweer bij het water van de vijver op de achtergrond.

Het werd weer tijd om de bromfietsen aan te (kick)starten en de weg te vervolgen naar het dorpje  Kronenberg. Binnendoor naar het centrum van America, naar de altijd groene Schadijkse Bossen. Ook hier was het opletten d.m.v. smal houden en rustig inhalen op de paden en wegen, want buiten ons bromfietsrijders, waren er ook veel fietsers, wandelaars en ruiters te paard die genoten van het mooie weer.

De rit vervolgde naar Castenray en via Klein Oirlo, konden we in het voorbij gaan, de blauwe grindgroeves zien schitteren in de zon. Bij Tienray aan gekomen, bogen we rechtsaf om over Eikelenbosch terug naar Melderslo te gaan, waar net 1,5 km voor het einde, een lid helaas pech kreeg en de rit niet af kon maken.

Deze inmiddels zondagnamiddag werd gezamenlijk bij ’t Tunneke afgesloten met een koel drankje en o.a. een toegevoegde nieuwe herinnering aan deze dag.

Wij willen de rit-organisatoren, volgauto en ritbegeleiders bedanken voor het verzorgen van deze fijne eerste Paasrit.

Tekst: Bianca van den Goor