In gesprek met.. 

Deze keer met ons oudste, actief meerijdend clublid; Louis Weijs Louis, gepensioneerd metselaar, wordt in december a.s. 78 jaar en is 15 jaar (feb.2005) lid van onze club. Gaandeweg het gesprek verteld hij trots dat hij 48 jaar samen met zijn vrouw in hun huidige huisje in America woont. Ze zijn al 54 jaar getrouwd (mede doordat ze zo goed kookt, grapt hij), en ze kennen elkaar vanaf de zandbak, toen ze nog buurmeisje en buurjongen waren. Samen hebben ze 3 volwassen zonen.

Louis kocht op z’n 16de een mooie DKW, waarmee hij naar zijn werk ging. Toen hij 18 jaar werd, verkocht hij de DKW en kocht er een auto van. Hier had hij achteraf wel spijt van dat hij de DKW had weggedaan. Zo’n 16 jaar geleden, tijdens werkzaamheden in Tegelen, zag hij een bordeaux/bruine RAP in een hoekje staan en dacht: ‘Potverd*mme, des wat veur mei-j! Hij kreeg de kans om deze stilstaande RAP te kopen en er werd gezorgd dat deze weer rijklaar werd gemaakt.

Deze brommer bevalt Louis ‘gans good’ en wees laatst zelfs een verkoopaanbod af, omdat hij graag deze brommer in de familie wil houden voor later. ‘Ich du-j dèn echt nie weg’, zegt hij stellig, want ookal zou hij een mooie cent ervoor kunnen krijgen, ‘waat hedde nou aan gèld, ut gèt um de nostalgie’. Louis vind de club prima. Niks op aan te merken. ‘Ge liërd mense kenne, witte waal? Ze zien aardig en ze helpe ow mèt sleutele’. Zelf kent Louis niet zoveel van brommertechniek, want hij heeft altijd gemetseld. Zijn verdere vrije tijd besteed hij graag aan het dagelijks samenkomen met zijn bevriende buurtbewoners, bij een cementen bankje in zijn geliefde dorpje America.