Korte rit 20-9-2020 

Deze heldere Zondagochtend begon erg frisjes, en reden om met een jack of jasje aan, op een volgetankte Oldtimer bromfiets naar het clublokaal in Melderslo te komen voor de derde rit van dit jaar. De opkomst was zeer ruim; maar liefst 64 deelnemers! Dit was organisatorisch even een paar aanpassingen, zoals een intercom voor enkele ritbegeleiders, de stoep breder benutten zodat iedereen op gepaste afstand een kop koffie of iets dergelijks kon nuttigen. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Toen was het tijd om te vertrekken en blies secretaris Frank het alombekende startsein. Het duurde even voordat alle bromfietsen, van Kreidler tot Zundapp, van Batavus tot Puch, zich in de straat hadden opgesteld om vervolgens richting Tienray te rijden.

Mooi binnendoor ging de route, langs bloemenvelden vol rode Canna’s, de oranje Afrikaantjes, afgewisseld met het blauw van akkers vol prei. Naar Oirlo gereden om vervolgens door het landschap waar ook her en der de koeien van het najaarszonnetje genoten, naar Veulen, waar ook de pauze was. 

Bij ’t Platteland aan de Lorbaan, was ruim plek om alle bromfietsen te kunnen parkeren en achterom lag een royaal terras waar iedereen iets lekkers zoals koffie met een stuk vruchtencake kon bestellen. Tijdens dit gezellige gebeuren, vroeg Frank even om de aandacht. Gezien de grootte van de groep, dit aantal bij terugkomst bij het clublokaal, met de al aanwezige cafègasten teveel in aantal ging zijn.

Het verzoek werd gedaan dat, zodra we Melderslo weer binnen gingen rijden, degenen die dat wou, al rechtstreeks naar huis konden gaan, zonder afsluiting van de rit bij ’t Tunneke. Bijna de helft van de deelnemers stak instemmend hun hand op en de pauze werd vervolgd met nog een sigaretje of nog even naar de wc.

Toen was het weer tijd om verder te gaan, de helmen werden opgezet, jack dichtgeritst en bromfiets gestart om via de Schadijkse Bossen naar America te gaan. Langs Café Boëms Jeu, erna het spoor overstekend, binnendoor naar het rustige dorpje Kronenberg. Hierna waren we zo in Sevenum, en over de mooiste wegen ervan, langs veel groen, terug richting Melderslo, waar de groep zich splitsten en de resterende deelnemers neerstreken op het terras van het clublokaal, om tijdens een koel drankje na te genieten van een leuke rit die Piet Kusters, Wim van den Broek, Jos Hendriks in de volgauto en alle ritbegeleiders hebben georganiseerd en begeleid. Vele dank hiervoor! 

Tekst: Bianca van den Goor