Openingsrit 21 april 2024, Afgelast

Dit was de dag dat de eerste rit gepland stond, maar na heel veel dagen regen gehad te hebben, heeft het bestuur besloten deze rit te verplaatsen naar een week later.

Openingsrit 28 April 2024

Eindelijk was het dan zover. Het weer was beter dan de week ervoor: er werd een droge dag voorspeld, wel met diverse wolkenvelden en de temperatuur was ± 14 graden, dus niet echt warm. Om 12.15 verzamelden zich de eerste rijders bij ons clublokaal ’t Tunneke. In totaal waren er 35 rijders aanwezig en werden er door de organisatie diverse hesjes uitgedeeld aan de routebegeleiders en verkeersregelaars. 

Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal van voorzitter Frans en werden de bromfietsen gestart. In een paar minuten tijd kon de buurt weer eens lekker genieten van het nostalgische bromfietsgeronk en de uitlaatgassen van alle bromfietsen.

De routerijders gaven het signaal om te kunnen vertrekken, waardoor de start werd gemaakt richting kerk van Melderslo. Vanaf de kerk reden we richting Broekhuizen, ter hoogte van de Stokt gingen we richting de Krienestaat in Swolgen. Door deze weg te volgen kwamen we aan op de Gun en vervolgden we de weg richting Meerlo. Éénmaal in Meerlo aangekomen reed één van de clubrijders op een verhoging van een wegversmalling. Gelukkig gebeurde er niks ernstigs tijdens dit ongeval en konden we de tocht weer voortzetten. Dit duurde echter nog geen 5 minuten en kwam de eerste bromfiets met pech stil te staan. Snel de bougie vervangen door wat techneuten, zodat we de tocht konden voortzetten. Tijdens de tocht begon het langzaam steeds harder te waaien. 

Via Meerlo werd de weg vervolgd richting Oirlo, waar de eerste kleine pauze was gepland. Na de bromfietsen éénmal geparkeerd te hebben om de benen te strekken, merkte je dat het steeds harder ging waaien, dit was dan ook de oorzaak dat enkele bromfietsen omvielen. Nadat het fluitsignaal weer was gegeven en de bromfietsen werden gestart, was er één bij die niet meer wilde starten. Jammer voor de rijder dat zijn brommer op de aanhanger werd geladen en mee moest rijden met de volgauto. 

Vanuit Oirlo werd de route vervolgd richting Castenray en vanuit daar richting de Schaak. Vanuit de Schaak richting America via de Oude Peeldijk naar het centrum van Meterik, waar de weg werd vervolgd naar Melderslo. Nadat we ons eindstation hadden bereikt ( ons clublokaal ) konden we heerlijk genieten van een lekker stukje Limburgse vlaai.  

Wij willen de rit-organisatoren, de volgauto en de ritbegeleiders bedanken voor het verzorgen van deze eerste rit.

Tekst: Frank Thielen.