Dagrit 15 augustus 2021

 Op deze zonnige Zondagochtend, stond er weer de lange rit van ca. 115 km op de planning. De organisatie ervan werd verzorgd door Groep Maasbree, met voor deze keer de zoon van Wiel van den Goor, Bart in de volgauto.

33 leden verschenen met hun blinkend gepoetste bromfiets bij ’t Tunneke, waar er werd genoten van een verse kop koffie op het vlonderterras en er nieuwsgierig gespeculeerd werd waar de rit deze keer naartoe zou gaan.

 Na het welkomswoord van secretaris Frank Thielen en enkele huishoudelijke mededelingen over verkeersveiligheid, maar ook dat we met onze club en Museum De Locht zelfs in artikel van de Dagblad De Limburger komen.

 Niet lang erna werd het fluitsignaal gefloten dat de rit kon beginnen en de bromfietsen werden gestart om aan deze avontuurlijke rit te beginnen. In een lange colonne van 33 leden, reden we binnendoor naar Sevenum, waar helaas Louis zijn Rap mankementen kreeg aan zijn voorvork waardoor hij niet meer veilig verder rijden kon, en de rit bij Bart in de volgauto moest voortzetten.

 We reden hierna door naar de Middenpeelweg om bij de Turfhoeve over te steken en over de ventweg paralel aan de A67 en binnendoor richting Meijel te rijden. Op de parkeerplaats aan de Steenkampseweg werd de eerste pauze gehouden. De grote ketel warm water voor oploskoffie & thee en traditioneel de gebakken wafels van Mien van den Goor, werden klaar gezet op de aanhangwagen, naast Louis zijn Rap. Na deze pauze, reden we verder langs de groene weides en bossen naar Ospeldijk. Bij Ospel staken we de Venloseweg over, om via het rustige gehuchtje Schoor, het mooie lange rechte stuk langs het kanaal de Rijksweg Zuid bij de A2 over te steken om naar Kelpen te gaan voor de grote pauze. 

Daar, bij Friture ’t Trefpunt, kwamen de bestellingen voor friet, snacks, frisdrank, softijs etc. rijkelijk over de toonbank. Het kwam niet zo vaak voor dat er zo’n indrukwekkend grote groep oldtimer bromfietsen in Kelpen kwam pauzeren, en al gauw werden de Zundapp’s, Kreidlers, Puch’s e.d. door o.a. het frituurpersoneel enthousiast op foto en film gezet. Na het hartelijk afscheid van Friture ’t Trefpunt, reden we weer naar de Rijksweg, om over te steken en onderlangs Heythuysen door het mooie bos op de Speckerweg aan het einde ervan linksaf te gaan en over het fietspad aan de Roggelseweg naar Roggel te gaan. Van hieruit, gingen we binnendoor naar de laatste pauzeplaats, en dat was in de verkoelende schaduw van de eikenbomen aan de brug op de Heideweg aan de Kanaaldijk. Toen de laatste koffie met wafels op waren, gingen we naar Helden en staken de Middenpeelweg over om binnendoor langs Maasbree naar het buitengebied van Sevenum en via rustige binnenweggetjes terug naar Horst en Melderslo te gaan.

 De rit was gereden en iedereen genoot er tot laat in de namiddag nog van na tijdens een drankje op het gezellige vlonderterras van clublokkaal ’t Tunneke.

 Graag willen we Groep Maasbree, Bart, ritbegeleiders etc. bedanken voor het realiseren van wederom een fijne dagrit. 

Tekst: Bianca van den Goor