Korte rit 19 mei 2019

 

Het was qua de weersvoorspelling even spannend want er werd regen met onweer voorspeld. Die kwam pas later op de avond, dus kon de korte rit gewoon doorgaan. Welgeteld 40 enthousiaste leden namen deel aan deze rit, die vader Frans en zoon Cliff uit hebben gezet, met Jeu in de Volgauto.

s’ Morgens werd het dus gezellig druk door de wederom bonte verzameling van 40 brommers en hun berijders aan het terras van café ’t Tunneke. Na aan deze groep de korte bijzonderheden medegedeeld te hebben over onder andere verkeersveiligheid, werd het fluitsignaal gegeven om aan deze rit te beginnen.

Met Frans en Jac voorop, gingen we richting Houthuizerweg langs de mooie frisgroene dikke eiken parallel aan het spoor. Dat spoor staken we 2x over om vervolgens over de A73-brug langs hoeves en weilanden binnendoor naar Sevenum te gaan. Toen reden we tussen de eveneens pitoreske boerenlandschap naar Maasbree, waar we de A67-brug van Rozendaal overstaken om op het parkeerplaatsje van Lange Heidelossing een korte pauze te houden en er rustig de benen te kunnen strekken terwijl de rokers onder ons genoten van hun sigaretje.

Hierna klonk het fluitsignaal voor het hervatten van de rit en wederom vervolgden de lange collonne aan oldtimer brommers hun weg om via Korte Heide naar de Sevenumse dijk, om daar de A67-brug over te steken en links naast Sevenum naar Kronenberg te gaan. In het centrum bij de kerk aangekomen, bleek er daar in Kronenberg een H. Communie-Mis te zijn, dus het was even passen en meten hoe onze grote groep hun brommers op de reeds volle parkeerplaats geparkeerd te krijgen.

Bij het aangelegen Café Ummenthun hadden we onze koffiepauze, die de castelein aardig bezig hield het ineens volle terras van spijs en drank te voorzien. De zon liet zich wat frequenter zien en het werd voorzichtig aan wat warmer. Na het afrekenen, werden de windjacks weer dichtgeritst, zonnebrillen opgezet, helmen gepakt en de brommers gestart om weer te vertrekken, zodat de kerkgangers van de inmiddels afgelopen Communie-Mis ook hun feest konden vervolgen. De rit voer ons naar America, waar we bij Cafe Boems Jeu rechtsaf sloegen, door de woonwijk, en over de langgerekte Lorbaan, binnendoor naar randje Oirlo en terug via het inmiddels zonovergoten Castenray naar het clublokaal in Melderslo.

We willen Frans, Cliff, Jeu en ritbegeleiders Jac en Ern bedanken om deze mooi uitgezette korte rit te doen slagen.

 

Tekst: Bianca van den Goor