Dagrit 19 juni 2022

Vandaag, op Vaderdag, stond de eerste dagrit van het seizoen op de agenda.

Wederom was het de beurt aan Roos, Bert, Jack, en met Duitse wegenkennis ingebracht door Peter en André.

En aan Hay de eer om aan te sluiten met de volgauto.

In de toch wel frisse Zondagochtend werd er vroeg verzameld bij het clublokaal in Melderslo. Deze keer kwamen 31 clubleden bijeen om eerst een warme kop koffie of iets dergelijks te nuttigen.

Na het startsein, werden de helmen op gezet, bromfietsen gestart en vertrok men richting Broekhuizen, om vervolgens links aan te houden en langs de groene akkers naar Blitterwijck om langszij Wanssum de Koninginnebrug over te steken en rechtsaanhoudend de Duitse grens over te steken naar Twisteden. Van hieruit ging de groep naar het kleine dorpje Wetten en eveneens in het groen gelegen Sonsbeck.

De rit ging door naar het rustige Xanten, het natuurreservaat Tüschenwald, en weer via andere heuvelachtige wegen terug en met een boog naar de grote pauze plaats bij het idyllische Schloss Walbeck. Iedereen genoot met volle teugen van deze pauzeplaats en waren onder de indruk van deze met zorg uitgezette rit, die voor vele leden nog niet eerder gereden was.

Vanuit Walbeck keerde men terug naar Well om daar de Maas weer over te steken en evenwijdig aan het water weer ons clublokaal op te zoeken om deze indrukwekkende dagrit met z’n alle af te sluiten.

Deze rit kende geen brommerpech, dus Hay van de volgauto, had alleen de kannen koffie en thee te vervoeren.

We willen namens iedereen de rit uitzetters, ritbegeleiders en horecaondernemingen bedanken voor het organiseren van deze zeer mooie dagrit op Vaderdag.


Tekst: Bianca van den Goor en Jo Joosten