In gesprek met..

 Jos Custers  

Jos, is een van onze medeoprichters en tevens bestuurslid van de club, waarin hij bijvoorbeeld diverse ondersteunende taken vervuld, zoals de ritten begeleiden, en het meehelpen in de organisatie van de jaarlijkse feestavond. Een Manusje van Alles, zoals hij dit zelf met een lach noemt. 

Graag had hij ook meegeholpen aan het 20 jarig Jubileumfeest van deze gezellige club, maar helaas gooit corona ook hier roet in het eten.  Zittend op zijn zelfbouw bromfiets, verteld hij verder dat hij sinds 1980 Gelukkig Getrouwd is met Riet en samen met haar in het buitengebied van Melderslo woont. Sinds afgelopen Januari is de 66 jarige Jos AOW-er en vind zijn tijdverdrijf sindsdien veelal plaats in zijn vele hobby’s waaronder een lichtblauw metallic uit 1970 Ford Capri opknappen en karpervissen met de vaste hengel, waarbij hij ooit tijdens een vakantie een karper van wel 12,5 kg had gevangen, verteld hij trots. ‘dat was een gevecht van 2 uur lang en ik had de blauwe plekken op mijn bovenbenen staan van de hengel in bedwang houden. Maar dat was een goeie vakantie’. 

Zoals eerder vermeld, rijd Jos op een zelfbouw bromfiets, en niet zomaar een; deze is een Zundapp 448 met de voorvork van Yamaha, het voorspatbord van Suzuki en het achterlicht van Honda. De metallic bordeaux kleur heeft hij zelf uitgekozen, en voor op de voorvork heeft hij een zwart leren kokertasje gemaakt en daar 2 speldjes van de Rolling Stones op heeft gezet. 

Deze speldjes zijn niet zomaar voor de stoere sier, Stones muziek is al van oudsher geliefd in de Fam. Custers. ‘De Beatles niet zo.. die waren maar bijzaak’, wuift hij weg. 

En familie, dat ligt Jos nauw aan zijn hart. De zelfbouwbrommer is niet zijn enige, hij heeft ook nog een Zundapp 517 staan waar hij samen, met zijn helaas inmiddels overleden broer Sjaak, aan heeft gesleuteld en opgeknapt. Deze bromfiets is voor hem een van de overgebleven tastbare herinneringen aan zijn broer, die Jos voor altijd zal blijven koesteren.