In gesprek met…

Peter Zegers

Als men aan een willekeurig lid vraagt wie de moppentapper van de club is, wordt de naam Peter Zegers als een van de eerste opgesomd. Peter, een 60 jarige vlotte kerel uit Hegelsom, weet inderdaad vaak wel een grappige anekdote of mop te vertellen. Al bijna 10 jaar is hij lid van onze club in Melderslo, die hij toendertijd via een tip van Wim Gubbels vond.

Op zijn pasgekochte rode Kreidler RMC 5 versnellingen, reed hij een keertje ter kennismaking mee en is er gebleven omdat hij het een fijne en gezellige club vind.

Peter rijd geregeld ritten, ook bij VC De Vlotter in Overloon, op een van zijn inmiddels 6 bromfietsen, waarvan de Kreidler zijn favoriete merk is. Op de foto is zijn groene RMC 4 voetversnellingen, met NL-blok, zonder kickstart te zien. Vroeger in zijn jongere jaren, verteld hij, had hij de oudere uitvoering ervan; een RM zonder knipperlichten, maar met spaakwielen ipv lichtmetalen velgen.

Verder is Peter, naast brommerrijden, ook een natuurliefhebber en tuinieren is daarin zijn passie. Thuis heeft hij een siertuin, die hij tot in de puntjes bijhoud. In deze mooie tuin vol sierbeplanting heeft hij ook een natuurlijke vijver aangelegd waarin kleinere vissen zoals de goudvis, maar ook kleurrijke Shubunkin’s en Mona Lisa’s rondzwemmen.

Samen met zijn vrouw Marjo stapt hij met mooi weer ook geregeld op de fiets om zo nog meer van de natuur te kunnen genieten.