Korterit 21-07-2019

 

Deze zondagmorgen was het zover: de korte rit van Juli die Team Lottum had uitgestippeld, met Frits Hendriks in de volgauto. Voor menig meerijdend lid een maandelijkse toer rit-activiteit met de oldtimer brommer, maar voor mezelf als verslaggever een beetje specialer omdat mn 10 jarige dochter achterop mn oranje 70er Zundapp mee wilde toeren.

Wel 43 leden kwamen ’s ochtends te samen bij het Clublokaal om daar voor aanvang even bij te kletsen met evt. onder het genot van een kop koffie. Even later luidde het fluitsignaal voor vertrek en al snel klonk het vertrouwde geluid van startende brommers door de st. Odastraat. De rit begon richting het spoor, die ons daarlangs in een lange karavaan, langs het nieuwe industrieterrein van Sevenum/Venlo naar Venlo centrum voer. Daar de Maas overgestoken om de winkelende bezoekers van de stad te trakteren op onze voorbijrijdende bromfietsgroep die blonk in het zonlicht. De rit voer ons naar het Kapelletje van Genooy, waar een korte pauze werd ingelast. Vervolgens reden we naar Bussinesspark Noorderpoort van Venlo om erachter linksaf richting het grote meer genaamd Zwarte Water te gaan. Rechts aanhoudend langs de oude eikenbossen kwamen we langs Schandelo, waar we aan de Duitse grens de grote pauze hielden bij Restaurant Jagersrust. Daar was een groot gedeelte grasterras voor ons gereserveerd waar er genoten werd van koffie met of zonder stuk vlaai, en een koel drankje liet zich ook goed smaken in de schaduw van de bomen en parasols.

Na deze aangename pauze was het tijd om de rit voort te zetten en staken we de Duitse grens en sloegen we linksaf over om naar het noorden te gaan. Rechte lange wegen, weer overgaand naar Nederland, voerden ons langs boerderijen en grote windmolens. We staken de Maas bij Well weer over en langs Wanssum naar centrum Meerlo en Tienray terug naar het Clublokaal van Café t Tunneke. Het was een mooie gevarieerde rit zonder uitvallers, van stad tot bos geweest en iedereen, zo ook mijn dochter, heeft ervan genoten.

Dank jullie wel Team Lottum, ritbegeleiders en Frits voor deze fijn uitgezette rit! 

Tekst: Bianca van den Goor