Korte rit 19-7-2020 

Eindelijk was het dan zover: de allereerste rit van 2020! Zoals algemeen bekend is door de Covid-19 uitbraak, ook allerlei evenementen de afgelopen maanden komen te vervallen en kan vanaf 1 juli j.l. , mits gehouden aan de RIVM regels, in elk geval de kleinere evenementen weer hervat worden. Het ’t Brummerke Bestuur en rit-uitzetters voor Juli, hebben de afgelopen weken ernaar toe gewerkt om de clubritten weer op te kunnen starten en met als extra voorzorg om de gezondheid van iedereen te waarborgen met de RIVM-maatregelen als lei-draad.

Allereerst kon men zich per email opgeven om aan de korte rit van 19 juli 2020 deel te willen gaan nemen. In deze email zat tevens meerdere informatie over Plan van Aanpak, maar ook onder andere het advies om thuis te blijven indien er ziekteverschijnselen zijn. De aanmeldingen stroomden rijkelijk binnen, en bij het afvinken van de presentielijst door Voorzitter Frans bleek het aantal aanmeldingen zelfs 56 te zijn! Iedereen kreeg van Secretaris Frank, als aanvullende reminder, de nieuwe veiligheidsregels uitgereikt.

56 bromfietsen, van vele bekende en onbekende merken, stonden op die Zondagochtend weer voor het eerst dit jaar, netjes in een lange rij opgesteld aan de stoep van Clubhuis en Café Ut Tunneke. Het was hier ook even wennen aan de met plakband op de vloer gemarkeerde looprichting en verminderde zitgelegenheid op het stoepterras. Omdat het deze keer een grotere groep rijders waren, werden er meerdere fluoriserende veiligheidshesjes uitgedeeld. Voor de aanvang van de rit, sprak Voorzitter Frans de leden toe, om o.a. extra op elkaar te letten, en ons aan de 1,5 meter afstand te houden op de pauzeplaatsen zowel in het verkeer. Na dit vermeld te hebben, konden de bromfietsen na het fluitsignaal, gestart worden en kon de rit beginnen. De lange colonne brommers, gevolgd door de donkerblauwe bus van Frits Hendriks, die zijn assisterende kleinzoon weer gezellig mee had genomen, vertrok naar het centrum van het naastgelegend dorp Horst. De rit vervolgde naar America, die we ook door het centrum naar het mooie groene Griendtsveen brachten, waar er bij de Kerk aan de Helenaveenseweg een korte pauze werd gehouden.

Na een kwartiertje ging de groep op weg naar Helenaveen, om daar de grote pauze te houden bij Eethuis & Cafetaria ’t Veen. Hier was van te voren een groot stuk terras voor onze Bromfietsclub gereserveerd, waar iedereen, op veilige afstand kon zitten. Er was in dit zonnige weer, goede dorst, en een lekker stuk gebak of zelfs een frikandel erbij, smaakte het daar nog lekkerder van. De magen gevuld en de blazen geleegd, konden we weer met z’n alle op weg om de tweede helft van de route af te rijden. Deze voer ons naar het zuiden, naar de Medegebroekweg, parallel met de A67, langs het Politiebureau naar de rotonde van de Midden Peelweg, waar we links overstaken en bij de tweede rotonde, die met het Toverland-kunstwerk, achterlangs Toverland, over de Schorfvenweg voer. Langs een Paardenconcours dat in Kronenberg in volle gang was, reden we binnendoor, langs Horst, weer terug naar Melderslo.

Deze keer reden we niet terug naar het clublokaal, maar naar het naast de Kerk gelegen, speciaal opengestelde ruime grasterras van ’t Tunneke. Hier werd nog een poos gezellig nagenoten van deze mooie zondag, en van deze mooie korte rit, uitgezet door Groep Lottum.

Graag willen we iedereen bedanken die meegeholpen heeft er weer een mooie, veilige rit van te maken.

 

Tekst: Bianca van den Goor