Dagrit 25 augustus 2019

 

Deze rit stond eigenlijk op zondag 18 augustus gepland, maar door regenbuien, naar een week later verzet.

Deze zondagochtend liet wel een mooie zon a 32 graden, in de helderblauwe lucht zien en dat maakte dat er 21 clubleden en een gast, zich bij het Clublokaal ’t Tunneke present meldde. Deze Dagrit werd uitgezet door groep Maasbree, Bianca en in de volgauto Wiel van den Goor, geassisteerd door zijn zoon Bart. 

Na een snelle vervanging van een gebroken gaskabel aan een Zundapp zd 40, vertrok de stoet richting Sevenum, binnendoor naar Maasbree. Na een korte onderbreking en een reparatie aan een handvat van een Kreidler, kwam de groep te samen bij de Roggelse brug aan de Kanaalweg/Heideweg. Hier werd in de schaduw van de verkoelende eikenbomen koffie met gebakken wafels genuttigd.

Bianca had na vooraf overleg een verrassing in petto en wel een bevriende fotograaf die de uitgezette route overhandigd had gekregen, zodat hij wist waar hij mooie foto’s kon maken voor een heuse oldtimer bromfiets fotoreportage.

De bekers koffie waren leeg, de zak met overgebleven wafels werd weer dichtgeknoopt en de brommers gestart om onze weg te vervolgen. Die weg voer ons naar Roggel, en via de bosrand van St. Elisabeth naar Heythuysen. Links naast het centrum aanhoudend naar de paters van St. Charles en vervolgens rechtsaf naar de Horckerstraat en naar de Roermondseweg om die over te steken naar de Hunselsedijk waarna de rit naar de Velterbrug aan de Wessemerdijk in Ell voer. Hier was ook een mooie locatie voor de fotograaf om vanuit 3 hoeken de voorbijrijdende bromfietsgroep te fotograferen. Via Ell, binnendoor langs naar Tungelroy, de Maaseikerweg overgestoken naar het (tevens bezongen door de Mooshoofpaadzengers) bos van de Tungelerwallen.In Altweerterheide, op het zonnige terras van de Schuttershoeve, nam men plaats in de steigerhouten zithoeken om er een koel drankje, puntzak frites of een andere smakelijke versnapering te bestellen.

Na deze weldadige pauze, werd de eerste pechbrommer, een bordeauxbruine Rap, op de aanhanger geladen.

De stoet ging via de Bocholterweg richting Weert, maar via de Dijkerstraat, weer de Maaseikerweg overgestoken, binnendoor naar Swartbroek om over de Coolenstraat de Roermondseweg weer over te steken en links aan te houden om vervolgens rechtsaf naar de spoorwegovergang en zo langs mooie vennen met vele watervogels, naar Schoor gaan. Stukje langs Nederweert-Eind en rechtstreeks naar het buitengebied van Caluna/Heythuysen om vervolgens bij Heibloem over te steken om weer naar Helden te gaan voor onze volgende kleine pauze.

In het centrum van Helden werd de tweede pechbrommer, die Zundapp zd 40, naast de Rap op de aanhanger gezet. Hierdoor is de pauze bij ’t Kerkeböske helaas net niet gehaald en werd tijd voor de pechbrommer terplekke benut om de benen te strekken. Toen werd het tijd om via de kortste weg terug naar Melderslo te gaan en aldaar aangekomen, genoot men nog een poos na van deze fijne maar ook een belevenisvolle dagrit.

Graag willen we groep Maasbree, Bianca, Wiel, Bart en ritbegeleiders bedanken voor het slagen van deze leuke rit door de gemeentes Peel en Maas, Leudal en Weert. 

Speciaal woord van dank aan Stefan Engels, die een schitterend memorabele fotoreportage van deze Dagrit heeft gemaakt.

 

Tekst: Bianca van den Goor