Korte rit 17 juli 2022

De zon scheen al vroeg en bracht de temperatuur deze zomerse ochtend al snel naar de 21 graden. 55 clubleden, waaronder 2 introducés kozen er deze zondag voor om er samen een mooie Korte rit van te maken.

Al snel stonden er bij het clublokaal ’t Tunneke een scala oldtimer bromfietsen te glimmen in de zon. Nadat voorzitter Frans even de aandacht vroeg over een aantal aandachtspunten, zoals voldoende rem-afstand houden van elkaar, blies hij het startsignaal om de rit te beginnen.

Groep Lottum verzorgde deze keer de rit met Frits Hendriks in de volgauto. We vertrokken over Eikelenbosch naar het centrum van Tienray. Hier bemerkten we al dat het aantal fietsers, wandelaars e.d. toenam, zodat signalering van de ritbegeleiders extra helpend bleek in deze grote groep gedurende de hele rit.Langs het water van klein Oirlo gingen we bij Molenhoek rechts en voorlangs Oirlo rechtsaf over boddenbroek. Voor moleneind gingen we linksaf en kwamen aan bij de eerste pauzeplaats in Wanssum. Hier kon men op de ruime parkeerplaats de benen even strekken en sommigen draaiden er hun vertrouwde sigaretje.

Met een enkeling z’n tweede sigaret nog op de lip, vertrokken we over een lang stuk naar het dorpje Oostrum. Her en der kregen we, naast bewonderende blikken van omstanders, ook een verkoelende nevel-douche van regenhaspels van agrariërs die nog voor de grote hitte hun gewassen en ook een gedeelte van doorgaande wegen besproeiden. Langs en door de groene bossen ging de groep naar het mooie Geysteren. Van hier uit weer naar Wanssum en voor de brug van de Maas, rechtsaf buigend naar Blitterswijck, waar de grote pauze bij Café De Zwart werd gehouden.

Het was er heerlijk toeven met een welsmakend koel drankje of kop verse koffie en men had de keuze om er een stuk vlaai bij te bestellen. Het werd alweer tijd om verder te gaan en namen afscheid van de vriendelijke gastbrijheid van team De Zwart.

De helmen werden weer onder de kin vast geklikt en de bromfietsen kwamen weer ronkend tot leven.We gingen binnendoor richting Maas en via slingerweggetjes naar Ooijen en door naar Broekhuizenvorst. In Broekhuizen aangekomen reden we langs de maas naar Lottum, waar hier ongeveer een splitsing in de groep ontstond. 

Over de Wielder kwamen we allemaal weer in Melderslo bij het clublokaal bij elkaar, waar we deze fijne rit gezamelijk afsloten. Frits in de volgauto heeft de hele rit rustig kunnen volgen met een lege aanhangwagen, wat bijdroeg aan een geslaagde rit, uitgezet door Groep Lottum met de ervaren hulp van de ritbegeleiders. 

Dankjulliewel en op naar de volgende rit; de Dagrit op Zondag 22 augustus, uitgezet door Groep Maasbree.

Tekst: Bianca van den Goor