Dagrit 16-08-2020 

De dag werd aangebroken dat de enige Dagrit van 2020 gereden ging worden.

Een dag die al met een mooie, niet al te warme zon, begon en vele clubleden motiveerden om gezellig samen op de bromfietsen erop uit te gaan. Maar liefst 48 leden kwamen bij Café Ut Tunneke tesamen, en dat is een erg mooie opkomst voor een lange rit van 117 km, die met zorg werd uitgezet door Groep Maasbree. Net als vorig jaar, reisde Hobbyfotograaf Stefan Engels met ons mee om hier een uitgebreide foto en film-reportage van te maken.

Voorzitter Frans had voor deze rit de Bestuursleiding aan Secretaris Frank overgedragen, om de bromfietsgroep te inventariseren en zo ook het startsein per fluitje te geven.

Even over 10.00u vertrokken alle 48 bromfietsers, met Bianca en Jo voorop, en Wiel met Mien in de volgauto met aanhanger er achteraan, via Castenray, randje Venray, Oostrum, door naar het noorden; naar het kleine dorpje Smakt. Langs Vierlingsbeek, Groeningen, en Vortum-Mullem. In Sambeek kreeg iemand een bougie-euvel wat snel verholpen werd. Net voor de spoorweg overgang aldaar, kreeg iemand anders een vluchtige reparatie aan de caburateur. Er werd ook ergens een afgevallen spiegel opgeraapt en teruggegeven.

De groep rijders vervolgden hierna hun weg richting Haps, en voor Vianen, werd er een korte pauze gehouden waar er koffie, thee en wafels (wederom heerlijk gebakken en Covid-19 proof appart ingepakt door Mien) werd uitgedeeld vanuit de aanhanger. Nu de benen weer zijn gestrekt, en de sigaretjes her en der opgerookt waren, ging de rit verder naar de watersport-plaats Beers.  

De route voer naar het dorpje Linden, waarna er linksom rond de Kraaijenbergse Plassen werd gereden, waardoor het mooie weer vele water-recreanten aanwezig waren. Een mooi zomers scenario om te zien. Weer terug in Beers, was het tijd voor de grote pauze, en wel bij Café Zaal De Spijker. In no time, was het gereserveerde terras bezet en de parkeerplaats volgezet met de oldtimer bromfietsen door de clubleden met gevolg, en werd er gezellig gelachen, smakelijk gedronken en gegeten.

Uitgezwaaid door de vrolijke Cafébaas en zijn serveersters, vervolgde de groep de rit weer naar Haps, maar dan over Rijkevoort, Ledeacker en Sint Anthonis richting Overloon. Hier kwam de eerste en enige bromfiets (Bianca’s Zundapp), met een plots vreemd bijgeluid in de cilinder, op de aanhanger te staan.

De weg vervolgde naar Merselo, Leunen, Veulen (waar er een Puch Maxi werd bijgetankt) en langs de Molen van Meterik, om even over 17.00u terug bij het Clublokaal Ut Tunneke in Melderslo te zijn, waar er nog enige tijd werd genoten van een erg mooie, gevarieerde en dynamische Dagrit.

Groep Maasbree, ritbegeleiders, Mien, Stefan Engels en andere deelnemers; Dankjulliewel om deze prachtige rit memorabel te maken! 

Tekst: Bianca van den Goor