In gesprek met..

 Bianca, van beroep parttime Interieurverzorgster, geboren te Weert in 1979 en is in Juli 2016 getrouwd met Bart. Samen met haar dochter, vormen zij een samengesteld gezin, wonende te Baarlo. Dankzij schoonvader, Wiel, die een grijze ’68er Kreidler Florett rijd, kwamen bij haar de herinneringen uit haar kinderjaren en tienerjeugd weer terug boven. Haar oma Fien en opa Sjeng, die tevens haar parttime opvangouders waren, hadden beide geen autorijbewijs.

De brommer kwam dus als allerdaags vervoersmiddel centraal te staan.

Bianca weet zich nog uit beginjaren 80 te herinneren dat Opa op een groen met grijze Zundapp (vermoedelijk cs50) met windscherm en beenkappen reed en oma (toendertijd in Altweerterheide en omgeving bekend als ‘Brommer Fien’), reed altijd op een Puch Maxi rond. Het liefst van het type Deluxe, waar achterop links en rechts multiplex kisten waren bevestigd, waarin aardig wat boodschappen in vervoerd kon worden.

In 1995, op Bianca’s 16de verjaardag, was het dan ook vanzelfsprekend dat ze om te beginnen een tweedehandse ‘oefenbrommer’ van het vertrouwde merk Puch Maxi kreeg.

De meeste tienermeiden in haar klas, hadden lippenstift, oogschaduw en rouge in hun nette schoudertas. Bianca niet, zij had stoer een staalborstel, sleutel 13 en bougiesleutel bij de schoolboeken in de rugzak zitten!

Gauw genoeg vond ze die bekrastte erwtensoep groene Puch met roestvlekken op de spatborden maar saai en beschamend tegenover de opkomende scooters in modieuze uitvoeringen, dus verfde ze die spatborden met de verfkwast hoogglans zwart en bond een boeren zakdoek om de voorvork om toch te menen iets cooler te zijn!

Na het behalen van haar autorijbewijs heeft ze geen oude brommer uit die periode meer gereden, en doordat schoonvader Wiel de enthousiasme en nostalgie-gevoel voor de inmiddels Oldtimer Puch weer aanwakkerde, besloot ze in 2016 eens op Marktplaats te zoeken naar een leuke Puch en dan eveneens zich aan te melden bij VC ’t Brummerke te Melderslo, waar Wiel al enkele jaren lid van was.

Bianca vond een deels gerenoveerde rode ’73er Puch Maxi, met voorop een schattige kleine koplamp in de vorm van een ei. Hier had ze meteen een klik mee en al snel reed ze als introducé mee tijdens een van de korte ritten van de club.

Dit beviel zeer goed. Ze reed op een oldtimertje, als nieuweling in de regio, door dorpen waar ze nog nooit was geweest en de leden van de club namen haar verwelkomend op in de groep als een van hun. Het lidmaatschap was hierdoor snel beklonken.

Het jaar erop kreeg ze de vraag vanuit Bestuur of ze het leuk zou vinden om ritverslagen te schrijven voor de website.

Hierop zei ze meteen ‘Ja graag’ en is hier, mits ze niet verhinderd is, met leerzaam plezier mee bezig.

Helaas begon haar Puch onherstelbare motorische mankementen te vertonen, en ze begon uit te kijken naar een robuustere handgeschakelde brommer, dat als eerbetoon en nagedachtenis aan Opa Sjeng, een Zundapp ging zijn. Na wat zoeken op internet, ontdekte ze dat Zundapp midden jaren 70 ook een handschakel damesbrommer op de markt had gebracht. De Z-serie’s.

Dit type voldeed aan al haar criteria; lage instap, relatief licht in gewicht en doordat het een schakelbrommer is, trekt deze sneller op, wat prettiger rijden is in een groep.

Tijdens het gezellig samenzijn op de feestavond 2018, bracht ze haar gedachtegang ter sprake en kreeg ze vele tips over bijv. waarop te letten bij aankoop van een oldtimer brommer in het algemeen en men ging haar meehelpen een Zundapp ZD te vinden. Niet lang erna kwam er via een tip van mede clublid Ern, een oranje ’76er ZD 40 in de verkoop en werd deze Zundapp met trots Bianca’s nieuwe en huidige toerbrommer.