Ingekorte Dagrit 20-06-2021

Eindelijk kwam het bericht van Bestuur dat door de corona-versoepelingen, de eerste rit van 2021 van start kon gaan. Door de maatregelen, kon de ledenvergadering eerder dit jaar niet doorgaan, en heeft men besloten dat de geplande ritten door dezelfde organisatoren van het jaar ervoor, gewoon onveranderd verdergezet konden worden. Dit betekende voor de rit van vandaag, dat Roos en Bert Janssen, Peter Hasselmann, Jack Allards en Hay Seuren in de volgauto, deze rit wederom gingen organiseren. Aangezien het die week, het weer temperaturen behaalde van gemiddeld 30 graden, besloot Bestuur met bovengenoemde rit-uitzetters om de kilometerafstand in te korten van gemiddeld 120 kilometer naar ongeveer 80 kilometer.

 Op de Bestuurlijke uitnodiging per email en Whatsapp aan de leden, kwamen wel 41 aanmeldingen binnen, waaronder 2 nieuwe (gast)leden met hun 2 hondjes die elk bij de baasjes achterop in de hondenkorven mee konden rijden. Die zondagochtend, kwamen de 41 leden, met enkele toeschouwers, tesamen bij het Clublokaal in Melderslo, waar de koffie rijkelijk werd geschonken en men met elkaar de laatste nieuwtjes bespraken na zo’n lange afwezigheid. Het was voor sommigen wel weer even wennen om in het bromfiets-ritme te komen, dat zelfs 1 lid op een Zundapp Goudhaan, vergat zijn helm thuis op te zetten en helmloos in Melderslo aan kwam rijden. Toen iedereen zijn of haar kopje koffie leeg had en voorzien was van een helm, blies voorzitter Frans zijn traditionele startsignaal op het welbekende fluitje, zodat de rit kon beginnen.

 Het gezellige groepsgevoel zat er al snel weer in en de rit startte vanuit het zonnige Melderslo, over de Horsterdijk naar Rozendorp Lottum, en parallel aan de Maas naar Broekhuizen waar we de nieuwe Kweibrug overstaken naar Ooijen en langs het mooi aangelegd natuurgebied met luierende koeien in de weien, genietend van de zon en af en toe een stapelwolk, in Blitterswijck aankwamen. 

We waren nog wat vroeg voor de pauzeplaats, dus werd er als extraatje, een lus door Wanssum gereden en terug naar Blitterwijck om de brug naar Well over te steken en onderdoor naar de eerste, pauzeplaats De Smid in Wellerlooi te gaan.Hun parkeerplaats stond in enkele minuten tijd vol met onze netjes in rijen opgestelde Oldtimer bromfietsen, glimmend in de zon. Ook hier werd vers uit de kannen koffie en thee in kopjes en glazen geschonken en er was keuze uit 3 soorten vlaaien met of zonder een toef slagroom erbij. 

Na enige tijd kwam het moment daar, dat er werd afgerekend, het bedienend personeel werd hartelijk bedankt voor de gastvrije service. De bromfietsen werden weer gestart en reden door de verkoelende bossen naar de Heerenvenweg.Vanaf hier ging de rit door een klein stukje Duitsland om bij Café Jagersrust weer in Nederland te komen. Na enkele honderden meters, werd de tweede pauze ingelast, zodat ook een achterblijver met verholpen brommerpech, zich weer bij de groep kon voegen. Iedereen genoot van iets verfrissends te drinken en een hartige hap en we vervolgden onze weg via Schandelo, langs het Tuincentrum van Velden, naar het Veer aldaar. Genietend van een vaartochtje over de Maas naar Grubbenvorst, was het weer tijd om via de Losbaan, Denenweg en Boomsweg, terug naar het clublokaal in Melderslo te gaan.

Hier werd op het gezellig EK-oranje versierde vlonderterras nagenoten van de mooie eerste rit langs de Maasdorpen.

We willen Roos, Bert, Jack, Peter, Hay en alle ritbegeleiders bedanken die deze eerste rit van 2021 veilig en soepel hebben georganiseerd en begeleid.

 

Tekst: Bianca van den Goor