Afgelopen zondagmiddag was het weer zover: Onze leden en toeschouwers verzamelden zich bij Clublokaal Café ’t Tunneke in Melderslo om de Bromfiets-Zegening 2018 van onze ‘van stal gehaalde stalen rosjes’ bij te wonen.

Het terras liep gezellig vol en de rij geparkeerde brommers groeide tot een geweldige opkomst van wel 60 deelnemers voor God’s Zegen met aansluitende Korte Rit. In afwachting van de dienst, onder het genot van een kop koffie, vernamen wij dat lid Roy de Bitter de vrijdag ervoor kersverse vader geworden is van een zoon. Ook bij deze feliciteren wij dit jonge gezin en familie, en wensen hun alle geluk in de toekomst.

Meneer Pastoor arriveerde, en nadat hij zijn Priesterlijke wit met gouden stola omhing, las hij een Gebed uit de Bijbel voor, zegende het water in een koperen kom en liep vervolgens al wijwater-zwaaiend met de zwarte borstel langs de lange rij opgestelde bromfietsen en 1 snorfiets. De dienst werd met een gezamelijk kruis-teken afgesloten en niet lang erna blies voorzitter Frans het startsein om aan de Korte Rit te beginnen.

Vanuit ons Clublokaal gingen we op weg naar Witveldweg, waar we via het viadukt de A73 overstaken, en langs het Horster Industrieterrein, langs het natuurgebied Groote Molenbeek richting Hegelsom reden. Door het zachte voorjaarsweer viel er veel te zien, zoals veel jonge boerderijdieren, en ook nestelende roofvogels zwevend boven de bossen.

Via de Crommentuynstraat in Meterik, sloegen we linksaf richting pauzeplaats ‘De Schaak’. Hier was het tijd voor een sigaretje en om de benen strekken. Omdat het zo mooi weer was, waren er ook andere dagjesmensen aanwezig, zoals wandelaars en wielrenners, aldus onze grote groep glimmende tweewielers was er niet onopgemerkt.

Het startsein voor vertrek werd weer gegeven en we vervolgden onze weg door de groene bossen, waar de schaduw aangenaam was, richting Veulen.

Van daaruit hielden we rechts aan om de Lollebeek bij Castenray over te steken.

Langs het evenementen-terrein Ter Horst gingen we weer terug naar ons clublokaal in Melderslo. Iedereen, op Jack’s Kreidler Mustang na, heeft de rit uit kunnen rijden. Ikzelf was bijna mijn kentekenplaatje verloren, gelukkig werd ik er onderweg tijdig op geattendeerd door Wiel.

Terugkijkend was het een fijne middag, het weer was perfect, de deelname groot, waarvoor dank!

Ook deze rit was goed verzorgd door Hay Seuren, Frans Driessen, Geert Kleuskens (volgauto) en begeleiders, ook dank hiervoor!

Tekst ( Bianca van den Goor )