Zondag 19 mei 2024 (2e rit seizoen 2024)

Korte rit ‘t Brummerke op 1e Pinksterdag

Het is zondagmorgen, hier en daar in Noord-Limburg een donkere wolk, waar ook een enkel druppeltje regen uit valt. De vrienden van ‘t Brummerke laten zich niet tegenhouden en, hoe leuk kan het zijn, op weg naar het clubhuis ‘t Tunneke in Melderslo klaart de lucht op. Tot 10 uur drinken de dames en heren een kopje koffie om fit en fris aan de toertocht te beginnen. Als Frans op zijn fluitje blaast, veert iedereen overeind. De jack’s worden dichtgeritst, de helm geplaatst en de 32 brommers gestart. Gezellig dat geluid en – nog beter – die heerlijke tweetaktlucht. Overal zie je blije gezichten met ontblote tanden, we hebben er zin in.

Jacqueline en Ern hebben uitvoerig overleg over de route. Als alles gezegd en duidelijk is, geeft Jacqueline het startsein en leidt ze de groep van kop af. De route brengt de groep o.a. door Melderslo, Horst, Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Swolgen, Meerlo, Oirlo, Veulen en Castenray. 

Bij Maes in Swolgen is de tussenstop. Koffie met vlaai is het devies. Het is een heel plezierige stop.

Zowel bebouwde kommen als prachtige ritten door het veld komen aan bod. Het zonnetje laat zich niet onbetuigd en laat zich goed zien en voelen. Er zijn stroken waar even flink doorgereden kan worden en daar zijn altijd liefhebbers voor. De begeleiders zijn druk met de beveiliging en zetten regelmatig een tandje bij om de oversteekplaatsen te bemannen. Frans maant om geen te grote gaten te laten vallen. Frank is druk met filmpjes maken, staand langs de weg of bij het inhalen van de rijders. 

Het loopt gesmeerd en de groep is na 56 km tegen 13.30 terug bij het clubhuis. Er wordt druk nagepraat onder het genot van een drankje.

De liefhebbers zien samen nog even terug op een prima verlopen rit, onder een plezierig zonnetje.

Routeplanners en -begeleiders hartelijk dank en voor jullie allen, heel graag tot de volgende keer.

Tekst: Ger Wijnen