( Snertrit) Zondag 13-10-19

 Het zag er naar uit dat dit weekend het laatste mooie herfstweekend van dit jaar ging worden en een geluk dat voor deze zondag de laatste rit van dit jaar ingepland stond: de Snert rit van 50/55km. Deze rit werd met zorg uitgezet door Jos Custers en Jos Greweldinger en in de volgauto Toon Koppens met assistentie. Met volle tank, gepoetste bromfietsen en goede zin verzamelden zich 38 leden aan het clublokaal om samen deze laatste rit van 2019 uit te rijden.

De rit ging, na het uitdelen van onder andere hesjes en instructies, beginnen en voer ons onder het viaduct van de A73 , naar Horst en door naar Meterik. Langs de trotse molen Eendracht maakt Macht aan de Schadijkerweg, naar het kleine dorpje Veulen. Hier, op het zonnige kerkplein, hielden we een korte pauze.

Niet lang erna werd het tijd om onze ‘stalen rosjes’ weer te starten en met Jos en Jos voorop gingen we verder langs nog meer akkers en weilanden waar nog vele hoefdieren genoten van de najaarszon. Randje Ysselsteijn, en we hielden links aan om even later bij het terras van Natuurpoort De Peel te belandden. Hier genoten we van o.a. koffie of iets koels met of zonder een lekker stuk vlaai oid.

Na een poosje ging de rit verder, langs het spoor, naar het mooie karaktervolle dorpje Griendtsveen. Parallel met het spoor, reden we richting America, die we door het centrum passeerden en via Horst, weer onder viaduct van de A73 door, terug naar het clublokaal ’t Tunneke.

Deze rit kende geen pechvogels waardoor de aanhanger leeg bleef. Eenmaal aangekomen bij het clublokaal had iedereen zin in lekkere kom soep…helaas moesten we onze leden dit keer teleurstellen en was de kok en de soep nergens te vinden. Na enkele telefoontje gepleegd te hebben kregen we het bericht dat de kok zich een week vergist had. Om de leden niet teleurstellen werden er vanuit de club 2 consumpties per persoon aangeboden. 

Iedereen kon vervolgens nog nagenieten op het zonnige terras van de 2 consumptie’s,

We willen Jos, Jos, Toon, volgauto-assistentie en ritbegeleiders bedanken voor het wederom uitzetten en veilig coördineren van deze mooie laatste rit van 2019, die veel mooie herfstkleuren in de zonnige natuur liet zien.

Tekst: Bianca van den Goor