2018-05-20 Korte Rit

 Een prachtig zonnige ochtend was het op Pinkster zondag, toen we ons met een 32-tal leden verzamelden bij Café ’t Tunneke. De benzine-tanks gevuld, het chroom netjes opgeblonken, de fluoriserende veiligheidshestjes werden weer uitgedeeld aan de ritbegeleiders en wederom met goede zin werd aldaar op het terras de laatste nieuwtjes gewisseld, en koffie of thee genuttigd. Even na 10.00u gaf Voorzitter Frans zijn welbekende startsein om aan de Korte Rit te beginnen die deze keer werd uitgezet door Cliff Driessen en Frank Thielen, met Jeu Peeters in de volgauto.

De rit begon richting Tienray en we bogen af naar Klein Oirlo, langs akkers waar landbouwers toch even de tijd namen om onze voorbijrijdende groep bromfietsen even te bewonderen. Langs het helderblauwe baggergat, reden we naar het centrum van Oostrum om vervolgens naar de eerste pauzeplaats te gaan in de groene bossen van het mooie Landgoed Geijsteren.

Al snel bemerkten we dat er meerdere groepen Oldtimerbromfietsers uit oa Griendtsveen en Deurne onderweg waren met dit mooie weer en dat bracht al groetend een blijk van wederzijdse erkenning teweeg. Na enige tijd klonk weer het startsein en vervolgden we onze weg afbuigend naar Wansum en via Blitterswijck naar Swolgen. Maar, net voor Swolgen, kreeg ikzelf voor het eerst brommerpech! Door de vastgelopen achterrem, concludeerden Frans en zn zoon Cliff, dat de rit voor vandaag voorbij was voor mijn rode 72er Puch Maxi s en werd mn brommertje snel met spanbanden op de aanhanger van Jeu’s Volgauto vastgesnoerd.

De groep van overige rijders had geduldig op ons gewacht en gezamelijk reden we door naar Lunch & Borrel Café Bej Ber in het rustige Swolgen. Daar, onder de grote groene en witte parasols op het gezellige terras tegenover de kerk, werd gepauzeerd onder het genot van koffie en fris. Na overleg werd besloten dat mn brommer vanuit Swolgen rechtstreeks naar de reparateur werd gebracht, dus ikzelf heb jammer genoeg de rest van de rit niet meegemaakt. Mij is wel de route-samenvatting gegeven en vanuit Swolgen, hebben de 31 rijders hun weg vervolgd naar Broekhuizen, en via het rozendorp Lottum naar de rand van Grubbenvorst en richting het noorden terug naar het clublokaal in Melderslo.

Ondanks dit voor mijzelf een halve rit was, hebben we ervan genoten en het zonnige weer was een fijne bonus. Frank, Cliff, Jeu, ritbegeleiders en mederijders, dank jullie wel voor jullie bijdrage om deze mooie korte rit veilig te laten verlopen!

 

Teks ( Bianca v/d Goor )