2015-08-23 Dagrit

Een mooie zondagmorgen droog en zonnig, het is 10 uur,  de dagrit kan beginnen.
De week ervoor werd de rit afgelast vanwege het slechte weer, nu staan 35 mannen en vrouwen te popelen om te rijden met onder hen 4 gasten uit Griendtsveen.
We starten voor de eerste maal bij ons nieuwe clubhuis `t Tunneke, de rit is uitgezet door de groep Lottum te weten Ger Hendrix – Hay Hendrix – Geert Hoeymakers – Frans Verheijen en Jo en Wil Vergeldt. Nadat Frans op zijn fluitje heeft geblazen vertrekken we voor een rit van 94 km. …
Met het veerpont de Maas over naar Lomm, daar is de eerste onderbreking vanwege pech door iemand met een versleten bougie, verder gaat de rit kriskras door Velden – Venlo over de Ulingsheide waar nabij het klooster een koffiepauze werd gehouden.
Nadat de sigaretten weer verkleind waren werd de rit vervolgd over Belfeld en Reuver naar het veerpont om overgezet te worden naar Kessel, maar voordat we daar waren kregen we de tweede extra stop, een van de deelneemsters reed op een binnenweg haar band stuk dus was er weer tijd voor een sigaretje, dan de Maas over naar Kessel en daar was tijd voor een natje en droogje bij de plaatselijke frituur.
Na deze langere pauze werd de rit voortgezet richting Baarlo en vandaar naar Maasbree. Onderweg voor de derde keer pech: een dame kwam met haar bromfiets zonder benzine te zitten.
Voordat men door had dat benzinegebrek de oorzaak was van het stilvallen van de bromfiets, wilde een van de collega`s haar al rijdend helpen. Daardoor kwamen beiden ten val, gelukkig bijna uit stilstand en er werd geen schade aan overgehouden.
Er werd benzine getapt uit een Kreidler en de rit kon weer verder maar niet lang want tussen Maasbree en Sevenum gaf het vehikel de geest en moest het met de volgwagen de weg vervolgen naar Melderslo waar bij `t Tunneke nog een consumptie van de club genuttigd kon worden en iedereen kon terug zien op een mooie rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *